Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

prawica vs lewica

ComeBack.

prawica vs lewica przy kim jesteś ?  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. prawica vs lewica przy kim jesteś ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Lewica, z prawicową gospodarką. Proste, jeśli chodzi o aspekty społeczne to ważniejsze dla mnie jest szczęście i zgoda między ludźmi tu i teraz a nie przejmowanie się jakąś tradycją/kościołem/społeczeństwem, które często to szczęście negują.

A prawicowa gospodarka bo kapitalizm jest dobry, po prostu :)

PS: Dodaj centrum

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Lewica, z prawicową gospodarką. Proste, jeśli chodzi o aspekty społeczne to ważniejsze dla mnie jest szczęście i zgoda między ludźmi tu i teraz a nie przejmowanie się jakąś tradycją/kościołem/społeczeństwem, które często to szczęście negują.

A prawicowa gospodarka bo kapitalizm jest dobry, po prostu :)

PS: Dodaj centrum

Nie można połączyć dobrego z złym. To tak jakby, połączyć mądrość z brzydotą, przecież lepiej połączyć mądrość z pięknością.

Lewica nawet z nazwy jest zła, np. lewe interesy, dwie lewe ręce itd.

Jeśli wierzysz w "sprawiedliwość społeczną", czy też "obronę interesów Ludzi Pracy", to wchłonąłeś głeboko w socjalistyczną propagadnę.

Politycy lewicowi opierają swą politykę na populistycznych hasłach, fałszywych obietnicach niemożliwych do zrealizowania i poprostu głupich.

Głoszą je oczywiście by utrzymać się przy "korycie". Przykład, gdy ktoś chce pojąć posażną choć brzydką pannę, przecież kłamie w żywe oczy, że jest piękna i marzy o tym, by spełniać jej najskrytsze życzenia. Podobnie jest z lewicową polityką.

I jeszcze cytat, "Kiedy Lewica drze mordy, że troszczy się o ludzi, Prawica odpowiada, że ma ludzi w nosie - troszczy się o Zasady. Tak się składa, że ludzie mają się najlepiej wtedy, gdy przestrzegane są elementarne Zasady - a nie wtedy gdy gang naiwnych idiotów pod przywództwem cwanych oszustów zaczyna się o nich troszczyć"

Państwo opiekuńcze równa się państwo niewolnicze. Stare powiedzenie brzmi: "Socjaliści nadal chcą naszego dobra - a my mamy go już tak mało !"

Lewica panuje w Europie, całym świecie od blisku 100, 120 lat. Czy coś zmieniło się na lepsze ?

Okazuje się, że socjalistami(lewicowcami) byli najwięksi zbrodniarze ludzkości. 

Opublikowano

Nie można połączyć dobrego z złym. To tak jakby, połączyć mądrość z brzydotą, przecież lepiej połączyć mądrość z pięknością.

Lewica nawet z nazwy jest zła, np. lewe interesy, dwie lewe ręce itd.

Jeśli wierzysz w "sprawiedliwość społeczną", czy też "obronę interesów Ludzi Pracy", to wchłonąłeś głeboko w socjalistyczną propagadnę.

Politycy lewicowi opierają swą politykę na populistycznych hasłach, fałszywych obietnicach niemożliwych do zrealizowania i poprostu głupich.

Głoszą je oczywiście by utrzymać się przy "korycie". Przykład, gdy ktoś chce pojąć posażną choć brzydką pannę, przecież kłamie w żywe oczy, że jest piękna i marzy o tym, by spełniać jej najskrytsze życzenia. Podobnie jest z lewicową polityką.

I jeszcze cytat, "Kiedy Lewica drze mordy, że troszczy się o ludzi, Prawica odpowiada, że ma ludzi w nosie - troszczy się o Zasady. Tak się składa, że ludzie mają się najlepiej wtedy, gdy przestrzegane są elementarne Zasady - a nie wtedy gdy gang naiwnych idiotów pod przywództwem cwanych oszustów zaczyna się o nich troszczyć"

Państwo opiekuńcze równa się państwo niewolnicze. Stare powiedzenie brzmi: "Socjaliści nadal chcą naszego dobra - a my mamy go już tak mało !"

Lewica panuje w Europie, całym świecie od blisku 100, 120 lat. Czy coś zmieniło się na lepsze ?

Okazuje się, że socjalistami(lewicowcami) byli najwięksi zbrodniarze ludzkości. 

Korea północna, Rosja, III rzesza i tak dalej... I tak dalej...

Jeśli uważasz, że troszczenie się o zasady zamiast o ludzi to jesteś w lekkim błędzie.

I owszem, da się połączyć, to, że ty tak mówisz wcale temu nie zaprzecza.

Lewica w Eeuropie od 100 lat? Ah, tak, zapomniałem, że wystarczy rzucić hasłem "socjalizm" a wam już piana się toczy i kojarzony jest z lewicą...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Nie mam zdania. Zagłosowałem na prawicę, bo bardziej lubię prawą stronę. Nie znam się i nie interesuję się polityką. Niby coś tam na WOSie miałem o prawicy i lewicy, ale nic z tego nie pamiętam. Wiem z tego tylko, że to złodzieje. Zabierają biednym, a dają swoim.

Opublikowano

Człowieku! Stworzyles potwora.. Ty wiesz co bedzie sie w tym temacie dzialo za chwile?

Btw. Centrica. Nie wiem jak to inaczej nazwac. Lewicowe podejscie (tolerancja dla wiekszosci) z wyjatkami (stop malzenstwom gejowskim Z ADOPCJĄ bo to zle dla dzieci), kapitalizm albo to co funkcjonuje teraz ale z nizszymi podatkami i ogarnieta wladza, plus sporo prawicowych zalozen (glownie tzw. Korwinizmy).

Jakbym mial glosowac, to za Korwina. Moze i prawi troche bzdury, ale to najciekawsza i najlepsza alternatywa dla w kolko rzadzacych tych samych partii :)

PS. Moglem troche zle napisac, nie mam bardzo wyrobionego pogladu i sie zbytnio tym bagnem nie interesuje. Mam kolege ktory jest za Korwinem ;p

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Jak tak czytam te posty to wcale się nie dziwię, że ten kraj nie ma przyszłości...

Tylko nie mów że spodziewałeś się jakieś dyskusji na poziomie :P

76561198001815076.png
Opublikowano

Jak tak czytam te posty to wcale się nie dziwię, że ten kraj nie ma przyszłości...

CO MASZ na myśli?

Póki to Lewicki ścierwo pokroju Tusk rządzi krajem nie jest dobrze i nie

będzie.

Jeszcze za czasów braci Kaczyńskich była nadzieja, ale już za późno, chodź narazie mają najwięcej głosów.

Janusz korwin jest tepiony przez lewicowcow ale najlepiej mówi i jak przywódca.

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Korea północna, Rosja, III rzesza i tak dalej... I tak dalej...

Jeśli uważasz, że troszczenie się o zasady zamiast o ludzi to jesteś w lekkim błędzie.

I owszem, da się połączyć, to, że ty tak mówisz wcale temu nie zaprzecza.

Lewica w Eeuropie od 100 lat? Ah, tak, zapomniałem, że wystarczy rzucić hasłem "socjalizm" a wam już piana się toczy i kojarzony jest z lewicą...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Lewica

odysyłam cię do tego, bo chyba na wosie nie uważałeś.

Na historii jak mniemam również.

"Określenie lewica pochodzi z okresu rewolucji francuskiej, kiedy we francuskich Stanach Generalnych deputowani stanu trzeciego zasiadali po lewej stronie od prowadzącego (reprezentancja arystokracji i duchowieństwa siedzieli po prawej). W czasie trwania rewolucji francuskiej, Zgromadzenie Ustawodawcze (francuski parlament) zmieniło zasady obradowania, a najbardziej radykalne grupy (jak jakobini) były zwane góralami (zajmowali miejsca w parlamencie od góry)."

5 maja 1789 zebrały się Stany Generalne

Można powiedzieć, że lewica jest w europie od ponad dwustu lat.

Nie wiem po co takie tematy na forum z cheatami do gier, skoro tu średnia ~14 lat.

"Jak tak czytam te posty to wcale się nie dziwię, że ten kraj nie ma przyszłości..."

Między innymi twoje posty.

Oczywiście, że kraj nie ma przyszłości, jeśli ustrojem będzie demokracja, dzieki której niesłusznie masz prawo głosu bez najmniejszej znajomości polityki jak i ~80% społeczeństwa naszego kraju. Możliwość głosowania (jeśli byłaby demokracja) powinna mieć osoba znająca się na życiu, mieć 35-40 lat i mieć do wykorzystania jeden głos w życiu. Taka osoba napewno by sie głeboko zastanowiła.

Opublikowano

Człowieku! Stworzyles potwora.. Ty wiesz co bedzie sie w tym temacie dzialo za chwile?

Btw. Centrica. Nie wiem jak to inaczej nazwac. Lewicowe podejscie (tolerancja dla wiekszosci) z wyjatkami (stop malzenstwom gejowskim bo to zle dla dzieci), kapitalizm albo to co funkcjonuje teraz ale z nizszymi podatkami i ogarnieta wladza, plus sporo prawicowych zalozen (glownie tzw. Korwinizmy).

Jakbym mial glosowac, to za Korwina. Moze i prawi troche bzdury, ale to najciekawsza i najlepsza alternatywa dla w kolko rzadzacych tych samych partii :)

Małżeństwa są bez różnicy bo nie szkodzą dzieciom. Po porostu bez adopcji, to nie czas i nie miejsce. 

CO MASZ na myśli?

Póki to Lewicki ścierwo pokroju Tusk rządzi krajem nie jest dobrze i nie

będzie.

Jeszcze za czasów braci Kaczyńskich była nadzieja, ale już za późno, chodź narazie mają najwięcej głosów.

Janusz korwin jest tepiony przez lewicowcow ale najlepiej mówi i jak przywódca.

Korwin to jest porażka, jego wypowiedzi mnie śmieszą, w dodatku jakimś super politykiem nie jest, 2 lata w sejmie siedział Gratzy. NIKT GO NIE CHCE. 

Nie prawica, nie lewica. W Polsce nie ma partii na którą warto by było zagłosować.

Opublikowano

Co masz do korwin?

Podaj jeden przykład w którym korwin mówi źle?

Sorry! Ale nie znajdziesz.

CHYBA ZE CHODZI ci o kwestie estetyczna o jego mowę

Opublikowano

Małżeństwa są bez różnicy bo nie szkodzą dzieciom. Po porostu bez adopcji, to nie czas i nie miejsce. 

Korwin to jest porażka, jego wypowiedzi mnie śmieszą, w dodatku jakimś super politykiem nie jest, 2 lata w sejmie siedział Gratzy. NIKT GO NIE CHCE. 

Nie prawica, nie lewica. W Polsce nie ma partii na którą warto by było zagłosować.

Hah małeństwa gejowskie nie szkodzą dzieciom? Chciałbyś w wieku 15 lat w szkole przy kolegach mówić, że masz rodziców gejów ahahhahaha ciekawe.

Opublikowano

Prawica, bo zakłada wiarę w człowieka, w jego możliwości, nie robi z niego niewolnika, odwołuje się do zasad typu "chcącemu nie dzieje się krzywda", "kto nie pracuje ten nie je", opowiada się za karą śmierci, jest patriotyczna, zbudowana na wartościach takich jak Bóg, honor, ojczyzna, rodzina, sprawiedliwość, nie bawi się robinhooda, to znaczy, nie zabiera bogatszemu, żeby dać biędniejszemu.Jedank uważam, że człowiekowi, któremu potknęła się noga MIMO CHĘCI powinna się należeć jakaś pomoc.

Opublikowano

Hah małeństwa gejowskie nie szkodzą dzieciom? Chciałbyś w wieku 15 lat w szkole przy kolegach mówić, że masz rodziców gejów ahahhahaha ciekawe.

Przecież on napisał że popiera małżeństwa gejowskie, ale nie adopcje.

Co ci się nie podoba w Korwinie?

A co do tematu to - prawica.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Polska wikipedia jako źródło wiedzy xDDD

A Korwin jest idiotą. 

Taki Piłsudski by się nam przydał.

"idiotą" jest bo zbyt dosadnie mówi o tym co chciałby zmienić?Nie zgadzam się z wieloma z jego pomysłów ale większość jest na prawdę dobra, ale ludzie na niego nie zagłosują bo "przecież to debil hehe, obrażał niepelnosprawnych" a nawet nie pomyśleli i nie wysłuchali dokładnie tego co Korwin mówił, chociażby w programie "młodzież kontra politycy" czy coś takiego PiS'owcy pierdolili takie głupoty że szare komórki normalnemu człowiekowi skwierczały.

Niestety prawdą jest, że w Polsce nigdy nie będzie normalnego polityka bo ludzie nie potrafią słuchać i racjonalnie myśleć, wybierają to co jest najbliżej na odczep się.

Opublikowano

A Korwin jest idiotą. 

Piłsudski ? Ten dyktator , władca absolutny ? Jestem za demokracją , lewicowe społeczeństwo , prawicowa gospodarka ; )

Opublikowano

Demokracja? Ustrój prowadzący do samozagłady? Ja jestem za anarchią, ukradnie ci ktoś bezkarnie telewizor -> zerżniesz jego żonę xD

sygna.png

Opublikowano

A Korwin jest idiotą. 

Myślałem że polskie społeczeństwo nie zgłupiało , ale po twoim komentarzu zmieniam zdanie /. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...